Yhteisellä matkalla: Aikuisten ohjauksen vaikuttavuutta etsimässä -julkaisu ilmestynyt

Yhteisellä matkallaERKKERI- ja TE-ERKKERI-projektit ovat tuottaneet Yhteisellä matkalla: Aikuisten ohjauksen vaikuttavuutta etsimässä -julkaisun. Julkaisussa tarkastellaan aikuisten ohjausta strategisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta sekä kerrotaan hallinnon alojen rajat ylittävistä aikuisten ohjauksen ERKKERI-koulutusten toteutuksesta ja hyvistä käytännöistä. Lisäksi kokoelma sisältää koulutuksiin osallistuneiden opiskelijoiden kuvauksia ohjauksen kehittämisestä omassa työssä tai omalla alueellaan.

Aikuisopiskelun ohjauksen ensisijaisena tavoitteena on tukea elinikäistä oppimista. Elinikäiseen oppimiseen liittyvä ohjaus voi olla niitä toimia, jotka auttavat meitä missä tahansa elämänvaiheessa tarkastelemaan omia taitojamme ja kiinnostuksen kohteitamme. Ohjaus myös tukee koulutukseen ja ammattiin liittyvissä päätöksissä.

Aikuisopiskelijan tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja on kehitetty vuodesta 2008 alkaen Opin ovi -hankeperheessä. Tätä kokonaisuutta tukivat ERKKERI- ja TE-ERKKERI-projektit, jotka tuottivat ohjausosaamisen koulutuksia ja konsultaatioita. ERKKERIä hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu ja TE-ERKKERIä Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia. Projektit on toteutettu Euroopan sosiaalirahaston ja työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella.

Lataa julkaisu sähköisenä täältä

Painettuja kappaleita on saatavilla rajoitettu määrä. Kysy lisää Auli Ryhäseltä (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).