Ruotsinkieliset projektit

Kehittämisohjelma on ollut kaksikielinen, ja suomenkielisten Opin ovi -projektien rinnalla on toiminut myös kolme ruotsinkielistä.

EDU-VUXEN kehitti aikuisten ruotsinkielisiä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita valtakunnallisella tasolla. Projektin tavoitteina oli aikaansaada pysyvä ja kattava ruotsinkielistä aikuisohjausta ja -koulutusta koordinoiva verkosto, laatia helposti lähestyttävä informaatiopaketti ruotsinkielisistä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluista, luoda yhteydenottokanavia työnhakijoiden, työnantajien sekä koulutusorganisaatioiden välille ja yhdenmukaistaa ruotsinkielinen ammatillinen opettajankoulutus suomenkielisen vastaavan koulutuksen kanssa. Projekti toimi aikavälillä 20.8.2008–31.12.2012. Projektin toteuttajana toimi Arcada.

Edu-Vuxen Åbolandin tavoitteena oli parantaa ja syventää aikuisohjauksen osaamista, lisätä yhteistyötä yli organisaatiorajojen aikuiskoulutustoimijoiden välillä, parantaa aikuisohjauksen näkyvyyttä Turunmaalla, kehittää aikuiskoulutuksen osuvuutta sekä kartoittaa työelämän koulutustarpeita. Projektin toteutti Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian elinikäisen oppimisen keskus (Centret för livslångt lärande, CLL). Toteutusaika oli 1.9.2009–30.6.2013.

Källan/Lähde-projekti kehitti Pohjanmaan alueen aikuisille suunnattuja suomen- ja ruotsinkielisiä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Toimintaan kuului erityisesti verkostomaisen toiminnan kehittäminen sekä Opinpolku-projektin kanssa yhteistyössä perustetun Opintori-palvelun kehittäminen ja ylläpitäminen. Projekti toimi aikavälillä 18.8.2009–29.2.2013. Projektin toteutti Pohjanmaan ELY-keskus.