Monimuotoisen ohjauksen teemapäivä 19.4.2011 Hämeenlinnassa!

 

LAITURI-projekti järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa Monimuotoisen ohjauksen teemapäivän tiistaina 19.4.2011 Koulutuskeskus Tavastian Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan yksikön tiloissa Hämeenlinnassa.

Päivän teemana oli asiakkaan äänen kuuluminen ohjauksen arjessa.Ohjelman yleisessä osuuden avasi Laiturin projektipäällikkö Juha Salminen, joka kertoi lyhyesti projektin toiminnan tavoitteista. TEM:n Työllisyys- ja yrittäjyysosaston ylitarkastaja Helena Kasurinen kertoi elinikäisen ohjauksen strategian linjauksista, joilla tullaan jatkossa tukemaan ohjauksen monimuotoisia kehittämishaasteita. Opin oven teematyöryhmien toimintaa niiden alkutaipaleelta tulevaan toimintaan viitoitettiin toiminnan koordinoinnin ja teematyöryhmätoiminnnan annin kautta.

Iltapäivän ohjelma oli rakennettu kolmen eri työpajan sisälle, joissa kuulimme ohjauksen asiantuntijoiden ja kehittäjien näkökulmia ohjauksen arjesta ja siitä, kuinka he ovat saaneet asiakkaan äänen kuulumaan alueillaan. Päivän päätteeksi pääsimme näkemään ja kuulemaan, kuinka Helsingin Tarinateatterin näyttelijät tulkitsivat erittäin laajalla tunneskaalalla ja monikanavaisesti työpajojen antia ja asiakkaan äänen kuulumista niissä.

Monimuotoisen ohjauksen teemapäivän yhteisen osuuden aineistot löytyvät seuraavista linkeistä: 

Tilaisuuden avaus

Elinikäisen ohjauksen strategia

Opin oven teematyöryhmien toiminnasta

Aikaisemman osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Teemapäivän ohjauksen työpajojen aineistot löytyvät seuraavista alapuolella olevista työpajojen linkeistä:

Erilaisen oppijan ohjaaminen -työpaja

Monikulttuurisen ohjauksen työpaja (ALPO)

Työelämäyhteistyön työpaja