Joka itseensä uskoo, hän taitonsa tuplaa - uusi julkaisu Etelä-Savosta

OpinOviEtelä-Savo sekä maakunnan nuorten ohjauspalveluita kehittänyt Avoin ammattiopisto Etelä-Savossa ovat keränneet projektien tulokset yhteiseen julkaisuun. Julkaisu jakautuu projektien myötä kahteen osaan, jotka ovat luettavissa joko yhdessä tai erillisinä kokonaisuuksina. Julkaisun nimi on Joka itseensä uskoo, hän taitonsa tuplaa.

Julkaisu esittelee OpinOviEtelä-Savo:ssa kehitettyä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelumallia, johon liittyy fyysisten palvelupisteiden lisäksi Kopase.fi-verkkosivusto. Lisäksi siinä kerrotaan mm. palvelupisteen palveluohjaajista, henkilökohtaistamisesta sekä erityistä tukea tarvitsevan aikuisen ohjaamisesta. Avoimen ammattiopiston puolikas julkaisusta esittelee esimerkiksi avoimen ammattiopiston toimintamallia ja Prakticum-pajatoimintaa.

Lataa julkaisu täältä.

OpinOvi Etelä-Savon OPINOVI ja KOPASE -uutiskirje 1/2013 on ilmestynyt

OpinOvi Etelä-Savon julkaiseman OPINOVI ja KOPASE -uutiskirjeen vuoden 2013 ensimmäinen numero on ilmestynyt.

Uutiskirjeessä mm. projektipäällikön terveiset, tietoa yhteistyöstä Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n kanssa, Academia-vaihto ohjausalan ammattilaisten näkökulmasta sekä asiakkaiden antamaa palautetta OpinOven ohjauspalveluille.

Lue uutiskirje täältä.

OpinOvi Etelä-Savo järjestää tietoiskun opiskelun rahoituksesta 20.2.

Ohjaatko työssäsi aikuisopiskelijaksi aikovaa tai hakeutuvaa? Tarvitsetko tietoa opiskelun rahoituksesta opiskelijan näkökulmasta?

Tervetuloa kuulemaan ajantasaista tietoa rahoitusmahdollisuuksista! OpinOvi Etelä-Savo järjestää Opiskelun rahoitus -infon ke 20.2.2013 klo 12-16. Tilaisuus järjestetään etäyhteyksiä hyödyntäen, ja siihen on mahdollista osallistua samana ajankohtana niin Mikkelissä, Pieksämäellä kuin Savonlinnassakin.

Mikkelin ja Pieksämäen tilaisuuksien esite
Savonlinnan tilaisuuden esite

Ilmoittautumiset 13.2.2013 mennessä Minna Paakkarille, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OPO-koulutuksessa aloitti 13 verkostokumppaneiden opettajaa

OpinOvi Etelä-Savon rahoittama opinto-ohjaajakoulutus alkoi toukokuussa 2010 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ammatillisessa Opettajakorkeakoulussa. Koulutuksessa aloitti 13 verkostokumppaneiden opettajaa. Koulutus antaa opinto-ohjaajapätevyyden, ja siinä keskitytään aikuisopiskelijoiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluihin ja niiden kehittämiseen. Innostavaa ja antoisaa opiskelua kaikille!

Hyödyllisiä aineistoja OpinOven dokumenteissa

Etelä-Savon työryhmän yhteenveto Alueellisten aikuiskoulutuksen tieto-, neuvonta ja ohjauspalveluiden tilanne 2009 -kyselystä löytyy nyt dokumentit-sivulta. Yhteenveto on koostettu Juvalla 20.5.09 tapahtuneen ryhmätyöskentelyn pohjalta. Tässä myös suora linkki vastausten yhteenvetoon (pdf).

Aiemmin järjestetty Aikuinen asiakkaana -visiointipäivä tuotti yhteistä näkemystä ja käsitteistöä aikuisen neuvontaan ja ohjaukseen yhden luukun periaatteella. Ryhmätyöskentelyn tuotoksiin voi tutustua tästä yhteenvedosta: suunnittelupäivän koonti 10.12.08 (pdf). Päivän ohjelma löytyy tästä (pdf).

Tutustu myös muihin dokumentteihin! Sivulle on tuotu mm. OpinOvi Etelä-Savon toiminnankuvaus sekä palvelupisteiden esitteet.