Etusivu

Opin oven teematyöryhmät toimivat vuosina 2009 - 2012

Aikuisten ohjauksen läpäiseviä teemoja olivat maahanmuuttajien ohjaus, työelämälähtöisyys / ohjaus yrityksissä, erilaiset oppijat, kansalaisen äänen ottaminen mukaan ohjauspalveluiden suunnitteluun, hakeva toiminta ja sähköiset palvelut. Nämä koko aikuisohjauksen kehittämisohjelmaa läpäisevät teemat on huomioitu alueellisia ohjauksen palvelumalleja ja verkostoja rakennettaessa. Edellisten lisäksi teematyöryhmissä haluttiin virittää keskustelua myös eri hallinnonalojen ja toimijoiden välisen verkostoyhteistyön kehittämisestä ja vakiinnuttamisesta. Eri alueet saivat tilaisuuksista monipuolista tietoa eri puolilla Suomea tehdystä kehittämistyöstä teemoihin liittyen ja valtakunnallisella tasolla.

Teematyöryhmät

  • Erilaiset oppijat: tapaamiset järjestettiin Laiturin ja alueellisten Opin ovi -projektien yhteistyössä

  • Työelämäyhteistyö ja ohjaus yrityksissä: teematyöryhmä sisältää myös hakeva toiminta -teeman: Laituri -projekti koordinoi tapaamisia, joita järjestettiin yhdessä Opin ovien kanssa eri puolilla Suomea.

  • Maahanmuuttajien ohjaus: tapaamisia suunniteltiin yhdessä ALPO-tukirakenteen (Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen) kanssa 

Yläreunan linkeistä löytyy teematyöryhmien tapaamiset ja niiden materiaalit.

Täältä pääset tutustumaan: