Ajankohtaista - Osaava Ohjaus -projekti

Opaskirja Skarpataan ja harpataan on ilmestynyt

skarppaus
Osaava ohjaus -projektin opaskirja "Skarpataan ja harpataan! Ettei yksikään putoaisi…"  käsittelee aikuisten syrjäytymisvaaraa oppimisvaikeuksien ja mielenterveyden näkökulmasta. Oppaassa on tietoa ohjaavaa ja neuvovaa työtä tekeville ammattilaisille.

Kirja sisältää vinkkejä ja neuvoja, henkilötarinoita ja harppausvalmentajan pienen käsikirjan.

Opaskirjaa saa tilata maksutta ORTONilta 15.6. asti. Tilaukset: pirjo.hassinen(at)orton.fi

Lataa sähköinen versio tästä.

Osaava ohjaus -projekti esittelee työnsä tuloksia päätös- ja levittämisseminaareissa

  • Kohtaatko työssäsi syrjäytymisvaarassa olevia?
  • Osaatko tukea?
  • Voiko osaamista vaihtaa?

Opin ovi -hankeperheeseen kuuluvassa Osaava ohjaus -projektissa on tehty työtä syrjäytymisvaarassa olevien tunnistamiseksi ja ohjausosaamisen vaihtamiseksi.

Projektin kahdessa jäljellä olevassa levittämisseminaarissa esitellään projektin kokemuksia osaamisen vaihdosta erilaisten toimijoiden välillä, ammattilaisten osaamisvaihdosta käytännön asiakastyössä ja projektin "Harppaa elämäsi muutokseen" -ryhmistä.

Ensimmäinen tulossa olevista levittämisseminaari järjestetään Turun Bovallius-ammattiopistolla 26.4. klo 8.30-15.00.

Seminaarimainos ja tarkemmat osoitetiedot
Seminaarin ohjelma
Ilmoittautuminen (19.4. mennessä)

Viimeinen levittämisseminaari järjestetään Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun tiloissa 7.5. klo 8.30-15.00.

Seminaarimainos ja tarkemmat osoitetiedot
Seminaarin ohjelma
Ilmoittautuminen (30.4. mennessä)

Osaava ohjaus -projektin päätösseminaari tarjoaa pysäyttäviä puheenvuoroja syrjäytymisestä. Tule kuulemaaan ja verkostoitumaan suojaverkoksi, jottei yksikään enää putoaisi! Seminaari järjestetään Helsinki Congress Paasitornissa 14.5. klo 8.30-15.30.

Seminaarimainos ja tarkemmat osoitetiedot
Seminaarin ohjelma
Ilmoittautuminen (8.5. mennessä)

Yllä mainitut seminaarit on tarkoitettu kaikille ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville ammattilaisille KELAssa, työvoimatoimistoissa, sosiaalitoimessa, terveydenhuollossa, vakuutusyhtiöissä, rikosseuraamuslaitoksessa, vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen kentällä tai järjestössä sekä päättäjille.

Osaava ohjaus -projektin kevään levitysseminaarien ohjelmat ja ilmoittautumiset

Osaava ohjaus -projektin kevään Skarpataan ja harpataan - ettei yksikään putoaisi -levitysseminaarien ohjelmat on nyt julkaistu ja ilmoittautumiset niihin ovat käynnissä. Seminaarit ovat maksuttomia, mutta paikkoja on rajoitetusti!

Levitysseminaari 9.4. Oulussa
Seminaarin mainos ja ilmoittautumiset (4.4. mennessä)
Ohjelma

Levitysseminaari 26.4. Turussa
Seminaarin mainos ja ilmoittautumiset (19.4. mennessä)
Ohjelma

Levitysseminaari 7.5. Hämeenlinnassa
Seminaarin mainos ja ilmoittautumiset (30.4. mennessä)
Ohjelma

Osaava ohjaus -projektin 14.5. järjestettävästä päätösseminaarista tulee tietoa piakkoin.

Lisätietoja seminaareista:
Minna Anttinen, puh. 040 173 6431 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osaava ohjaus -projektin päätösseminaari järjestetäänkin 14.5.

Osaava ohjaus -projektin päätösseminaari oli alunperin tarkoitus pitää 21.3., mutta ajankohtaa on jouduttu siirtämään. Loppuseminaari järjestetään 14.5.

Loppuseminaarin ohjelma ym. julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Osaava ohjaus -projektin Harppaus-valmennus ehdolla Innopalkinnon saajaksi

Osaava ohjaus -projektin kehittämä Harppaa elämäsi muutokseen -voimavaravalmennus on ehdolla Innokylän Innopalkinnon saajaksi. Yleisöpalkinnon saajaa voi äänestää Innokylän verkkosivuilla 28.11. klo 12 asti.

Harppaa elämäsi muutokseen -voimavaravalmennuksen tarkoituksena on kasvattaa syrjäytymisvaarassa olevan asiakkaan toivoa ja voimavaroja siten, että tämä pystyy aktiivisesti edistämään oman elämänsä tavoitteita. Valmennuksen harjoitukset on suunniteltu yksinkertaisiksi ja helposti hyödynnettäviksi.

Innokylä on sosiaali- ja terveysalan toimijoiden ideoiden ja ihmisten kohtaamista ajava hanke, jota toteuttavat Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTE, Suomen Kuntaliitto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Innopalkinnon saajan valitsee Innokylän johtoryhmä, ja yleisöpalkinnon vastaanottajan taas verkkoäänestys. Palkinnot jaetaan 28.11. Espoon Dipolissa Innomarkkinoilla.

Innopalkinnon yleisöäänestys
Innokylän verkkosivut
Osaavan ohjauksen verkkosivut

Tulossa ”Bongaa putoava - tunnista tuen tarve!” -seminaari 22.11.2012

  • Kohtaatko työssäsi syrjäytymisvaarassa olevia aikuisia?osaavaohjaus logo
  • Tunnistatko putoamisvaaran tunnusmerkit?
  • Osaatko tukea?
  • Entä mistä tukea ammattilaiselle?
  • Voiko osaamista vaihtaa?

Osaava ohjaus -projekti eli Keskuspuiston Ammattiopisto, Erilaisten oppijoiden liitto, Kuntoutus Orton, Kriminaalihuollon tukisäätiö ja Mielenterveyden keskusliitto järjestävät torstaina 22.11.2012 Helsingissä seminaarin ”Bongaa putoava - tunnista tuen tarve! Osaamisvaihtoa ja harppauksia”. Seminaaripaikkana on Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4, Helsinki (Kaisaniemi).

Tapahtumassa on tarjolla tietoa syrjäytymisestä, syrjäytymisen kustannuksista, riskitekijöistä, tunnistamisesta ja tuesta. Ohjelmassa on luvassa myös Osaava Ohjaus -projektin kokemuksia osaamisen vaihdosta erilaisten toimijoiden välillä, ammattilaisten osaamisvaihdosta käytännön asiakastyössä sekä projektin ”Harppaa elämäsi muutokseen” -ryhmistä ja asianosaisten kokemuspuheenvuoroja.

Päivä on tarkoitettu kaikille ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville ammattilaisille KELAssa, työvoimatoimistoissa, sosiaalitoimessa, terveydenhuollossa, vakuutusyhtiöissä, rikosseuraamuslaitoksessa, vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen kentällä tai järjestössä sekä päättäjille.

Seminaari on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen 16.11.2012 mennessä osoitteessa www.osaavaohjaus.fi

Ohjelmaluonnos (pdf)

Lisätietoja antavat Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / puh. 046 850 7587 ja Leila Pirskanen puh. 045 256 2020