Koordinaatioprojektin loppujulkaisu LOPAHDUS ja Verkostoitujan apu -virikekirja nyt ladattavissa

Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin vaiherikas matka on koottu yksiin kansiin LOPAHDUS-Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin toiminta 2008 - 2014 -loppujulkaisuun. Julkaisu kokoaa yhteen koordinaatioprojektin tähtihetket ja kultamunaukset vuosien varrelta sekä kertoo työstä verkostovalmennusten, viestinnän ja Opin ovi -kiertueen takana.

Koordinaatioprojektin verkostovalmentajien Hannele Torvisen ja Anne Leppäsen toimittamasta Verkostoitujan apu -verkkojulkaisusta taas on työstetty virikekirja, joka tarjoaa sopivasti mukana kulkevia virikkeitä ja tehtäviä verkostotoimijan osaamisen vahvistamiseen. Virikekirjan tehtävät on jaoteltu viiteen toisiaan täydentävään teemaan, ja ne toimivat niin itsenäisinä harjoituksina kuin ideoina jatkokehittelylle.

Niin virikekirjaa kuin LOPAHDUS-loppujulkaisua on painettu pienet erät. Painettuja kappaleita voi tiedustella JAMK ammatillisesta opettajakorkeakoulusta Auli Ryhäseltä (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 040 594 1476).

Lataa LOPAHDUS - Aikuisohjauksen koodinaatioprojektin loppujulkaisu täältä.
Lataa Verkostoitujan apu -virikekirja täältä.

Lisää materiaaleja ja julkaisuja löydät Opin ovi -kirjastosta. Tutustu myös alkuperäiseen Verkostoitujan apu -verkkojulkaisuun!

Myöhemmin tammikuun aikana ilmestyy myös koko laajan kehittämisohjelman oma Opin ovi -loppujulkaisu!

Kaikki Opin ovi -kiertueraportit ovat nyt verkossa

Viimeisetkin Opin ovi -kiertueen raportit on nyt julkaistu verkossa. Löydät Lapin, Uudenmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja kaikkien muiden alueiden tilannekatsauskäyntien raportit täältä.

Viimeinen Opin ovi -uutiskirje on ilmestynyt

Kaikkien aikojen viimeinen Opin ovi -uutiskirje on ilmestynyt! Viimeisessä uutiskirjeessä muistellaan vaiheita Aikuisohjauksen koordinaatio- ja LAITURI-projektien matkan varrella sekä esitellään tulevan hankekauden KOHTAAMO-projekti. Katso myös upouusi Opin ovi -musiikkivideo sekä koordinaation ja LAITURIn väen videohaastattelut!

Lue uutiskirje täältä.

Sivusto uudistuu - nämä asiat muuttuvat!

Opin ovi -sivuston ylläpidosta vastannut Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti päättyy. Tämä sivusto muuttuu projektin päättyessä Opin ovi -tietopankiksi, joka kerää yhteen tiedot kehittämistyön tuloksista ja hyvistä käytännöistä. Sisältöjä ei jatkossa enää päivitetä.

Nämä muutokset voit huomata Opin ovi -sivustolla aivan pian:

  • Etusivu muuttuu: löydät jatkossa etusivulta linkitykset Opin ovi -kirjastoon, Hyvät käytännöt -sivuille sekä Kehittämisohjelmaa ja projekteja esitteleville sivuille.
    Etusivun uutispoiminnat “Ajankohtaista Opin ovissa” poistuvat. Nostamme etusivulle myös mm. kehittämisohjelman loppujulkaisun.

  • Kehittämisohjelma-osio poistuu ja jatkossa löydät sekä ESR-kehittämisohjelman että siihen kuuluneiden projektien tiedot yhdestä paikasta.

  • Kehittämisohjelma-sivuilta löydät jatkossa alueelliset koontisivut, joille on kerätty alueittain projektien tietoja ja keskeisiä tuloksia. Aluesivuilta pääset katselemaan myös vanhoja tuttuja projektisivustoja. Projektien dokumentit, uutisarkisto, tapahtuma-arkisto ja yhteystiedot säilyvät ennallaan.

Opin oven Google-palveluiden käyttäjätukea ei ole tarjolla enää 2015

Jos projektiverkostossasi on käytössä opinovi.fi-tunnuksella Google-palveluita (sähköpostiryhmät, sivustot, dokumentit), selvitäthän tilalle muita vaihtoehtoja mahdollisimman pian!


Lisätietoja: Auli Ryhänen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , 040 594 1476

Opintopolku-uutiskirje 9/2014 on ilmestynyt

Tässä uutiskirjeessä kerrotaan Opintopolun käytöstä, tietoturvasta, VALMA-koulutuksesta sekä perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen hakeutumisesta ensi vuonna. Lisäksi kerrotaan lyhyesti Opintoluotsin tilanteesta sekä ajankohtaista asiaa korkeakoulujen yhteishaun uudistuksista.

Lue uutiskirje täältä.

I detta nyhetsbrev berättar vi om användningsgraden i Opintopolku-Studieinfo, informationssäkerheten, den nya handledande utbildningen och om nästa års ansökan till utbildning efter den grundläggande utbildningen. Dessutom berättas här kort om Opintoluotsi.fi:s öde och ges aktuell information om reformen av gemensam ansökan till högskolorna.

Läs nyhetsbrev här.