Viimeisten kiertuekäyntien satoa Opin ovi -uutiskirjeessä

Lokakuun Opin ovi -uutiskirje keskittyy viimeisten Opin ovi -kiertuekäyntien satoon. Minkälainen on Länsi-Uudellamaalla kehitetty eteispalvelumalli ja millä tavoin Uudenmaan lukuisat alueverkostot on otettu ELO-ryhmän alaisuuteen? Miten toimii Pohjois-Pohjanmaan ohjauspalvelumalli, jossa brändäys on yhteinen mutta palvelut alueellisia? Entä miten Lapin pitkä verkostoyhteistyön perinne näkyy Opin ovien tulosten taustalla? Lue myös projektipäällikkö Teea Ojan kirjoitus siitä, mitä kaikkea TOKI-projektissa on tehty työelämäohjauksen kehittämiseksi!

Lue uutiskirje täältä.

Koulutusta maahanmuuttajien neuvontaan

Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja ALPO-hankkeen järjestämillä neuvojien koulutuspäivillä perehdytään maahanmuuttajien neuvontaan ja siihen liittyviin kysymyksiin. Puhumassa ovat esimerkiksi Aalto Yliopiston vieraileva tutkija Helena Sustar. Koulutuspäivän kohderyhmää ovat kuntien, järjestöjen ja projektien neuvontapisteissä työskentelevät.

Koulutuspäivä järjestetään keskiviikkona 10.12.2014 klo 10-17 Meeting Park Kukontorissa Helsingin Kauppakeskus FORUMilla.

Katso tarkempi ohjelma ja ennakkotehtävät.
Sitova ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

Kuntoutussäätiö esittelee oppimisvalmennusta

Moni nuorten kanssa työskentelevä ammattilainen kertoo pohtineensa kuinka auttaa asiakastaan. Mihin nuoren ohjaisi? Mitä tukea hän tarvitsee ja mitä tukea on tarjolla? Onko opintojen puuttumisen tai keskeyttämisen taustalla oppimisvaikeuksia? Ja mistä löytyisi sopiva opiskelupaikka ja tukea oppimisen tueksi?

Kuntoutussäätiö on tänä syksynä käynnistänyt oppimisvalmennuksen 20–29-vuotiaille nuorille opintoihin kiinni pääsemiseksi. NAO-osaamisohjelmaan kuuluvaan oppimisvalmennukseen voivat hakeutua kaikki kohderyhmään kuuluvat nuoret, jotka tarvitsevat tukea koulutusvaihtoehtojen selvittämiseen, opintoihin hakeutumiseen ja opinnoissa suoriutumiseen. Oppimisvalmennuksessa etsitään hyviä tapoja oppimiseen ja keinoja oppimisvaikeuksien huomioimiseen opiskelussa.

Kuntoutussäätiö esittelee oppimisvalmennusta keskiviikkona 26.11.2014 klo 13–15. Tilaisuus pidetään Kuntoutussäätiössä.

Lue tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet täältä.

PIENTÄ SÄÄTÖÖ!! -kirjanen tapakasvatuksen tueksi

Mitä seuraa, kun mokaa? Mitä tarkoittaa tilannepukeutuminen? Miten kulttuurit kohtaavat? Mitä on työelämän hyvätapaisuus?

Opetushallituksen julkaisema, Mika Launikarin kirjoittama ja Milla Paloniemen kuvittama Pientä säätöö!! -kirjanen kannustaa nuoria pohtimaan hyvien tapojen ja tekojen merkitystä elämässä. Kirjanen on tapakasvatuksen materiaali yläkoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen oppilaille ja opiskelijoille. Kirjanen ilmestyy sekä suomen- että ruotsinkielisenä loppuvuodesta.

Katso Pientä säätöö!! -kirjasen esite

Maahanmuuton kehittämistyön tulokset esillä ALPO- ja MATTO- hankkeiden päätösseminaarissa 13.11.

ALPO- ja MATTO-hankkeiden päätösseminaarin tavoitteena on luoda lyhyt katsaus ALPO- ja MATTO -verkostoissa tehtyyn työhön ja tarkastella esiin nousseita ja nousevia uusia haasteita. Mitä tehtiin hyvin, missä onnistuttiin? Mikä ei toteutunut odotetusti? Mitä uusia kehittämistarpeita nousi esiin?

Seminaari on tarkoitettu maahanmuuttoasioiden parissa työskenteleville tahoille (viranomaisille, järjestöjen edustajille, projekteille) sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Se on maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan.

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 24.10.2014 mennessä oheisen linkin kautta. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi heti

Ilmoittautumislinkki
Kutsu ja ohjelma