Hakuaika syksyn 2015 Fulbright Distinguished Awards in Teaching -ohjelmaan alkanut

Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program on ensimmäisen ja toisen asteen opettajille, opettajankouluttajille sekä alan hallinto- ja tukihenkilöstölle tarkoitettu lukukauden kestävä stipendiohjelma. Myös kirjastoalan ammattilaiset, informaatikot ja mediakasvattajat voivat hakea ohjelmaan. Hakijoiden on osoitettava, että he käyttävät vähintään puolet työajastaan oppilaiden ohjaukseen.

Hakijat suunnittelevat itselleen ammattitaitoaan kehittävän oman alansa projektin, joka toteutetaan amerikkalaisessa yliopistossa. Oman projektin lisäksi stipendiaatit voivat suorittaa opintoja ja osallistua opetustoimintaan sekä alan tapahtumiin. Vierailu Yhdysvalloissa tapahtuu elo-joulukuussa 2015.

Suomalaisten hakijoiden hakuaika päättyy 14.10.2014. Hakijoilta edellytetään hyvää englanninkielen taitoa sekä oman koulun ja opetusviraston hyväksyntää vaihtoon osallistumiselle.

Kaikille avoin infotilaisuus ohjelmasta järjestetään Fulbright Centerissä tiistaina 16.9.2014 klo 16.00, Hakaniemenranta 6 (Tietosilta, 5. krs), 00530 Helsinki.

Lisätietoa ja ohjeet hakemiseen löydät täältä.

Opin ovi -uutiskirjeessä kevään kiertuesatoa

Mitä tapahtuu, kun oppilaitokset ja työelämä istuvat saman pöydän ääreen Etelä-Pohjanmaalla? Minkälainen ohjausverkosto syntyi Satakuntaan? Millä periaatteella toimii Turun TE-toimiston Opin Ovi -ohjauspalvelupiste? Entä mitä kuuluu Keski-Pohjanmaan Opastin.fi-verkkopalvelulle ja Vaasan Opintori-palvelupisteelle?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan elokuun Opin ovi -uutiskirjeessä, joka sisältää raportit Opin ovi -kiertueen pysäkeiltä Varsinais-Suomesta, Pohjanmaalta, Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta.

Lue uutiskirje täältä.

Opin ovi -kiertueen raportit

Tältä sivulta löydät vuoden 2014 aikana toteutetun Opin ovi -kiertueen raportit. Opin ovi -kiertue jalkautuu kaikille ELY-alueille alueen projektien päättymisen jälkeen. Yhteiseen tapaamiseen kutsutaan ELY-alueelta siellä toimineiden Opin ovi -projektien sekä ELO-ryhmän yhteyshenkilöitä. Kiertueraportit laaditaan tapaamisten, niitä edeltäneen ennakkokyselyn sekä projektiraporttien pohjalta.

Kiertuekäynnit ovat yksi toimenpide, jolla Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti kokoaa tilannetietoa palveluista ja verkostoista eri puolilla Suomea. Valmiit raportit toimitetaan tiedoksi myös opetus- ja kulttuuriministeriölle ja työ- ja elinkeinoministeriölle sekä valtakunnalliselle ja alueellisille elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmille.

Valmiit raportit

Häme

Pirkanmaa            Kaakkois-Suomi

Keski-Suomi

Varsinais-Suomi Satakunta

Etelä-Pohjanmaa

Pohjanmaa

Uusimaa
Pohjois-Pohjanmaa Lappi  

 

Innostu oppimaan -kampanja syyskuussa

Elinikäisen oppimisen kampanjaa vietetään tänä vuonna kahden viikon ajan, viikoilla 39—40 eli 22.9.—5.10.2014. Tänäkin vuonna on luvassa innostavia tapahtumia, uratarinoita, elämänkohtaloita ja mielenkiintoista keskustelua.

Kampanjan teema on tuttu Innostu oppimaan!, joka rakentuu elinikäisen oppimisen mahdollistamiselle nuorille ja aikuisille, tasavertaisuudelle, välittämiselle ja hyvälle yhteistyölle. Kampanjan tehtävänä on tiedottaa, motivoida, innostaa, aktivoida ja haastaa yhteistyöhön. Tapahtumia järjestetään ja toivotaan järjestettävän yhteistyössä eri puolilla Suomea!

Uudet Innostu oppimaan -sivut on avattu. Tutustu esimerkiksi:

www.innostuoppimaan.fi -sivulle kootaan eri puolilla Suomea järjestettäviä tapahtumia. Löydät tapahtumia jo kampanjan etusivulta!

Opin ovi -klinikka 15.9. Heurekassa!

Opin ovi -klinikka - Opin ovista Ohjaamoon! järjestetään maanantaina 15.9. Tiedekeskus Heurekassa. Tervetuloa kuulemaan, millaisiin tuloksiin Opin ovi -projekteissa päästiin ja mitä on luvassa Opin ovien jälkeen. Mukana ovat Ohjaamo-asiantuntijat opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä. Päivän päättää Jukka Lerkkasen asiantuntijaluento aikuisten urasuunnitteluvalmiuksien kehittämisestä.

Opin ovi -klinikat on tarkoitettu kaikille aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen parissa toimiville sekä ohjauksesta kiinnostuneille - päättäjistä kentän toimijoihin! Opin ovi -klinikka on myös vertaisoppimisen areena!

Klikkaa kuvaa, tutustu ohjelmaan ja ILMOITTAUDU mukaan!