Suunta-palvelun aamiaistilaisuudessa 26.3. keskusteltiin nuorten tukimahdollisuuksista

Suunta-palvelu on tarjonnut syksystä 2013 lähtien nuorille henkilökohtaista neuvontaa ympärivuorokautisesti verkkosivujen chatin avulla. Koulutetut ohjaajat ja vapaaehtoiset ovat ohjanneet nuoria kohti työelämää ja koulutusta.

Kokemukset ovat rohkaisevia. Nuorille suunnattavat palvelut istuvat hyvin verkkoon ja mobiiliin maailmaan. Nuorten tapa toimia ei noudata virka-aikoja, eikä katso paikkaa. Yhden luukun -periaate madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä. Mm. näihin tuloksiin päädyttiin Sitran ja Pelastakaa Lapset ry:n toteuttamassa valtakunnallisessa Suunta-ohjaus- ja neuvontapalvelussa ja siitä tehdyssä arvioinnissa.

Suunta-palvelun aamiaistilaisuudessa keskiviikkona 26.3. kuunneltiin nuorten ja ohjaajien kokemuksia palvelusta sekä keskustellaan nuoren mahdollisuudesta saada tukea, neuvoa ja ohjausta elämän eri tilanteissa. Lisätietoja tilaisuudesta tapahtumakalenterista.

SILTA-seminaari 9.4. Tampereella - teemana korkeakoulutettujen työllistämisen edistäminen

Huhtikuussa järjestettävä SILTA-seminaari pohtii korkeakoulutettujen ohjausta ja työllistymisen edistämistä. Suuntana on tuleva ESR-hankekausi. Tilaisuudessa ideoidaan toimintaa ja luodaan verkostoja - tausta-aineistoa kerätään mm. aiemmista kehittämisprojekteista ja ennakkokeskustelusta verkossa. Keskusteluareena on avattu seminaarin sivulla nyt - käytä tilaisuus ja käy kertomassa alueesi hyvistä käytännöistä korkeakoulutettujen ja korkeakouluopiskelijoiden ohjauksesta ja työllistämisestä!

Seminaari järjestetään yhteistyössä Get a Life -, KOUKKU- ja KOUTSI -ESR-projektien sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Kuinka on kehitetty ohjausta korkeakouluissa? Osallistu seminaariin 8.4.2014!

yliopistosta-tyoelamaanlogoYliopistosta työelämään -projektissa kehitettiin korkeakouluopiskelijoiden työelämäorientaatiota ja työllistymistä tukevaa ohjausta. Projektissa on kehitetty mm. opintopolun kattavaa uraryhmämallia, osaamisen kehittämistä opintojen ohessa, työelämäkursseja ja niiden verkkosovelluksia sekä omaopettajatoimintaa.

Projektin tuloksia kootaan päätösseminaarissa Tampereella 8.4.2014:
katso seminaarin ohjelma ja tarkemmat tiedot tästä!
(pdf-dokumentti)

Seminaari on suunnattu korkeakoulujen opettajille, ohjaajille ja kehittäjille sekä opiskelijoille. Lisäksi tervetulleita ovat toisen asteen ohjaajat sekä muut ohjaustoimijat, joita korkea-asteen opintopolun ja korkeakoulutettujen valmistuminen ja työllistyminen kiinnostaa.

Ilmoittautuminen sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilmoittaudu viimeistään 31.3.2014!

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Lisätietoja Yliopistosta työelämään -projektista: www.yliopistostatyoelamaan.fi

Opin ovi -klinikan 8.4. ohjelma on julkaistu

Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti järjestää huhtikuun alussa Helsingissä Opin ovi -klinikan, jonka teemana on tällä kertaa elinikäisen ohjauksen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen ja verkostotoiminnan laatu. Klinikalla kuullaan muun muassa kuinka Etelä-Savossa hallitaan elinikäisen ohjauksen laatua, millainen laatumittaristo Pohjois-Pohjanmaalla on kehitetty ja mikä on TUTKA-työkalu.

Paikka: Linnanmäen huvipuisto, Tivolikuja 1, 00510 Helsinki
Seminaarisali Poukama (sijaitsee Linnanmäen pääportin vieressä)

Aika: ti 8.4.2014 klo 9.00 – 16.00

Klinikan tarkempi ohjelma

Opin ovi -uutiskirje 2/2014 on ilmestynyt

Tämänkertaisessa uutiskirjeessä:

  • Ohjausta kolmannella sektorilla
  • Asiakkaan tarpeet tulevaisuuden ohjauksen lähtökohta
  • Etelä-Savossa ohjausrinki ELO-ryhmän tukena
  • Yhteistyöllä Menestyjäksi Lapissa

Lue uutiskirje täältä.