EDU-vuxen slutseminariets material nu på webben / EDU-vuxenin loppuseminaarin materiaalit verkossa

Här hittar du material från EDU-vuxen slutseminarium:

EDU-vuxens material

EDU-vuxenin loppuseminaarin materiaalit löytyvät verkosta täältä:

EDU-vuxenin materiaalit

EDU-vuxens slutseminarium i Helsingfors den 21-22 november 2012

Den 21-22 november arrangerar EDU-vuxen ett slutseminarium med rubriken Neutral vägledning till utbildning i Svenskfinland - Från projekt till etablerad verksamhet för att inspirera till högklassig vägledning, för att berätta om vilka resultat vi uppnått samt för att förankra verksamheten hos nya aktörer nu då projekttiden är slut. Seminariet går av stapeln på Arcada i Helsingfors.

Den första seminariedagen lyfts fram möjliga fortsättningsscenarier för hur vägledningstjänsterna kunde organiseras på svenska i Finland. Den andra dagen utmanas representanter för Arbets- och näringsministeriet, Undervisnings- och kulturministeriet, Utbildningsstyrelsen, Yrkeshögskolan Novia och Pedagogiska fakulteten vid Åbo Akademi att fatta stafettpinnen och föra projekterfarenheterna vidare.

Det internationella inslaget på seminariet är stort: bl. a. Peter Plant, PhD, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Faculty of Arts vid Aarhus Universitet berättar om övergång från projekt till etablerad verksamhet. Vi får också ta del av hur vägledningstjänsterna organiserats på lokal nivå i Malmö och på nationell nivå på Irland.

Seminariet är kostnadsfritt för deltagarna. Resor och inkvartering ersätts inte av arrangörerna.

Mera information om seminariet ger EDU-vuxens projektchef Lena Johansson (tfn 040-575 53 40 eller Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ) eller överinspektör för bildningsväsendet Michael Mäkelä (tfn 050 341 00 12 eller Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).

Detaljprogrammet är ännu under arbete men det går bra att anmäla sig redan nu.

Anmälningslänken hittar du här. Får du trots allt förhinder så meddela annars debiterar vi en avgift på 45€.

Hotell skall du själv boka direkt. Arcada har ett samarbetsavtal med Scandic hotels var nummer är D000026797. Genom att uppge den nummern beviljas du en lite rabatt.

EDU-vuxens arbetsmöte i Helsingfors den 15.4.2010

EDU-vuxen arrangerar i samarbete med UVM, ANM, Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland ett arbetsmöte gällande framtidens elektroniska tjänster inom vuxenutbildning. Kom med, diskutera och påverka hur dessa tjänster skall utvecklas på svenska!

Arbetsmötet arrangeras den 15.4.2010 i arbets- och näringsministeriet, auditoriet, Södra Esplanaden, Helsingfors. Vi kommer att börja kl.9.30 med morgonkaffe och paneldiskussionen drar igång kl.10.

>> Program (pdf)

Sista anmälningen är den 6.4 och du kan anmäla dig via EDU-vuxens hemsida: http://edu-vuxen.arcada.fi/

Välkomna!

Våren 2009

  • Förändringslaboratorier. Alla samarbetsparter (15 st.) deltar i vårens förändringslaboratorium som består av fem sitzar under tiden februari-maj. Metodiken grundar sig på behovet att finna redskap för att lösa problem inom organisationer och närverk. Den utgår från professor Yrjö Engeströms (HU) och hans medarbetares rön inom den utvecklande arbetsforskningens område. Det räcker ofta inte med att ändra arbetsgången, utbilda personalen och förbättra teknologin för att svara på motstridiga krav från en allt snabbare föränderlig omgivning. Det behövs också nya sätt att verka på.
  • STARTSEMINARIUM X 3. EDU-vuxen inleder sin 'synliga' verksamhet med tre kick-off dagar. Den första hålls i Korsholm 7 april, den andra i Helsingfors 16.4. och den tredje i Åbo 23.4. Programmen finns under fliken Evenemang.
  • EDU-vuxen anställer en projektkoordinator med placering i Vasa-området. Projektkoordinatorn är ett samarbete med det tvåspråkiga systerprojektet Opinpolku och de parter som ingår i bägge projekt. Koordinatorn anställs för tiden 16.4. 2009 - 31.10.2011. Läroavtalsutbildning och uppsökande verksamhet är väsentliga delar av arbetsbilden. Se mera http://edu-vuxen.arcada.fi
  • Under våren utförs en kartläggning av fortbildningsbehov bland vuxenutbildningsaktörernas lärare och handledande personal. På basen av resultaten planeras och marknadsförs de utbildningar som sedan genomförs med start 2010 som en del av STUDIO. EDU-vuxen är delgenomförare i STUDIO och ansvarar för den svenska utbildningen.
  • EDU-vuxen samarbetar med och stöder de regionala aktörer som driver utvecklingsprojekt i de svenska regionerna.
  • EDU-vuxen samarbetar och koordinerar sin verksamhet med de tvåspråkiga projekten i Vasanejden och Östra Nyland.
  • EDU-vuxen förverkligar i samarbete med nationella och regionala aktörer seminarier kring bl.a. invandrare som målgrupp och lärarbehörighetsutbildningen för yrkeslärare på svenska.