Urabaariverkoston tuella unelmauralle

Pääkaupunkiseudun Urabaariverkosto on valjastettu Nuorten aikuisten osaamisohjelman käyttöön. Lue Urabaariverkostosta ja Nuorten aikuisten osaamisohjelmasta kertova esite.

Urabaari-kehittämisverkosto jatkaa yhteistyötä

Urabaari-kehittämisverkosto jatkaa yhteistyötä nuorten aikuisten osaamisohjelman TNO-palveluissa. Verkosto jatkaa samalla nimellä ja käyttää edelleen Urabaari -logoa. 12 koulutuksenjärjestäjää on allekirjoittanut joulukuussa 2012 aiesopimuksen tehtävästä yhteistyöstä osaamisohjelman hakeutumisvaiheessa. Koulutuksenjärjestäjät eivät ole kuitenkaan tehneet verkoston yhteistä hakemusta, yhteistyön muodo suunnitellaan toiminnan alkaessa.

Urabaarin kehittämisverkoston ohjausryhmän kokouksessa 25.1. päätettiin, että Amiedu kutsuu ensimmäisen kokouksen koolle heti, kun hakemuksetovat tulleet takaisin OKM:stä. Verkostoyhteistyötä halutaan yksimielisesti jatkaa ja yhteisiä suunnittelukokouksia, tilaisuuksia ja tarvittaessa koulutuksia tullaan pitämään.Yhteistyön merkitystä pidettiin tärkeänä paitsi kaikille palveluntarjoajille ja toimijoille, myös erityisesti ohjaustyön asiantuntijoille.

Kaksivuotiskauden toiminnasta ilmestyy raportti 13.3. Samana päivänä järjestetään myös Urabaarista urapolulle -seminaari. Toivottavasti tapaamme siellä mahdollisimman runsaslukuisesti ja suuntaamme uuteen!

Urabaariohjaajat ja muut kiinnostuneet tapaavat toisensa suunnittelun merkeissä 14.2. klo 14.00 Amiedussa h. 313.

Aikuiskouluttajan aamupäivässä käsiteltiin aikuisopiskelijan oppimisvaikeuksia

Erilaisen oppimisen keskuksessa järjestettiin 5.10. Erilaisen oppimisen hullut päivät ja Aikuiskouluttajan aamupäivä - Oppimisvaikeudet tutuksi -tilaisuus, joka toteutettiin yhteistyössä Erilaisten oppijoiden liiton ja Urabaarista eteenpäin -projektin kanssa.

Aikuiskouluttajan aamupäivässä esiintyivät mm. Tukipolku-projektin neuropsykologi Pekka Kuikka ja kuntoutuspsykologi Pekka Niutanen, jotka käsittelivät aikuisopiskelijan vaikeuksia toimintakyvyn näkökulmasta, sekä lehtori Leena Selkivuori, joka puhui aikuisen oppimisvaikeuksien tunnistamisesta.

Aikuiskouluttajan aamupäivän materiaaleja on saatavissa nyt myös Urabaarista eteenpäin -projektin sivulta. Lataa pdf-dokumentit tästä tai projektin dokumenttipankista.

Aikuisopiskelijan oppimisen vaikeuksista ja erityistä tukea tarvitsevien ohjauksesta löydät materiaaleja lisäksi Erilaiset oppijat -teematyöryhmän sivulta.

 

 

 

Tervetuloa Uudistuva aikuiskoulutus ja rahoitusmahdollisuudet -seminaariin Helsingissä 10.5.2010!

Missä olemme ja minne olemme menossa? Urabaarista eteenpäin -projekti järjestää seminaarin, jossa käsitellään ammatillista aikuiskoulutusta, aikuiskoulutuksen ja aikuisopiskelun rahoituksen uudistuksia. Tilaisuudessa kuullaan lisäksi hanke-esittely korkeakoulutettujen oppisopimuskoulutuksesta.

Seminaari järjestetään 10.5. klo 8.00-12.00. Paikka: AEL, rakennus 1, Kaarnatie 4, Helsinki. Ennakkoilmoittautuminen 4.5. mennessä.

Tervetuloa!

>> Lisätietoja seminaarista ja ilmoittautumisesta
>> Ohjelma

Seminaari-iltapäivä Urabaarissa: Yksilöohjauksesta osallistavaan yhteistyöhön

Tervetuloa Urabaarissa järjestettävään seminaariin Yksilöohjauksesta osallistavaan yhteistyöhön pe 27.11. klo 12-16! Seminaari on suunnattu kouluttajille ja muille asiasta kiinnostuneille, ja iltapäivässä paneudutaan ohjauksen laajenevaan rooliin erilaisissa ympäristöissä.

Seminaariin ilmoittautuminen ja lisätietoja: tapahtuman tiedotseminaarin kutsussa (pdf)

Urabaari sijaitsee Helsingissä Lasipalatsin 2. kerroksessa, Mannerheimintie 22–24.

Suuri aikuiskoulutustapahtuma Lasipalatsin Urabaarissa 8.10.09!

Urabaarissa järjestetään 8.10. klo 12-18 aikuiskoulutustapahtuma, joka on osa Aikuisopiskelijan viikkoa. Tapahtumassa esitellään mm. aikuisopiskelijoiden kokemuksia opiskelusta, Tempo -monikulttuurista työllistämisprojektia, oppimisen pulmia ja tietoa opintojen rahoittamisesta. Koulutustorilla on tavattavissa pääkaupunkiseudun ammatillisen aikuiskoulutuksen järjestäjiä - tule kuulemaan alkavista koulutuksista.